Miet Leijssen

Miet is een trainer en coach in hart en nieren, een talentspotter eerste klas, die sterk gelooft in de (veer)kracht van mensen en organisaties. Haar ruime ervaring met talentmanagement binnen bedrijven en de wetenschappelijke inzichten uit haar studies in arbeidssociologie en psychologie vormen de onmisbare rode draad in haar aanpak. Waarderend, vertrouwensvol en oplossingsgericht coachen en trainen is haar handelsmerk. Klanten houden van haar enthousiasme, haar drive en haar no-nonsense, warm-menselijke stijl.

Bij Better Minds at Work is zij niet alleen (loopbaan)coach, maar ook hét aanspreekpunt voor mental coaching (breintraining) & sportpsychologische thema’s. Als trainer van workshops rond focus, work-life en veerkracht vind je die kruisbestuiving tussen de sport- & bedrijfswereld terug in haar aanpak.

Hoe anderen Miet Leijssen ervaren

“Tijdens onze jaarlijkse beleidsdag met ons directieteam deden we beroep op Better Minds at Work voor een workshop omtrent ‘burn-out in de zorg’. Az Damiaan heeft de dynamische aanpak van Miet Leijssen enorm geapprecieerd. Als stress- en burnout experte wist zij ons te inspireren en te consulteren rond veerkracht en bevlogenheid als tegenhanger van stress en burnout. Dit alles op een wetenschappelijk onderbouwde manier met een gefundeerde kennis uit de gezondheidszorg. Op een enthousiaste manier wist ze ons directieteam mentaal in beweging te zetten en faciliteerde ze een open dialoog.”

Dirk Van De VeldeHR Directeur AZ Damiaan

“Wij zijn blij dat we kozen voor Better Minds at Work en de inspirerende lezing van Miet Leijssen over Mentaal Kapitaal. Fineko wil namelijk meer inzetten op veerkracht ter preventie van stress en burnout. Miet slaagde erin om de aandacht van het publiek vast te houden door het delen van herkenbare voorbeelden en haar expertise in dit domein. We ontvingen diverse positieve reacties van onze medewerkers na de sessie, ook na het lezen van het boek ‘Mentaal Kapitaal’ dat we cadeau deden aan iedereen. We gaan hier verder mee aan de slag door dit thema onder de aandacht te houden en zien uit naar een vervolgsessie!”

Bart Vandeloo en Danny TimmermansHR - Fineko

“Ik nam deel aan de training 'stimuleer je veerkracht'. Miet is een prima programmaleider, die goed kan luisteren en ook humor heeft. Ze stelt je meteen op je gemak en dat heeft er toe bijgedragen dat wij vanaf het eerste uur – een dag lang - open en vrij met elkaar hebben kunnen spreken. Ik leerde uit de training vooral over hoe je dagelijkse stress op het werk en algemeen in je leven herkent, de baas blijft en, waar mogelijk, reduceert. Kortom: overeind blijven en dit bij voorkeur op een pro-actieve manier!”

JoopJournalist - de persgroep

“Miet verzorgde voor ons een gastcollege rond preventie van stress- en burnout. Zo enthousiast zie ik studenten zelden na een verplichte lezing! In plaats van de geplande 50 minuten die ik nog ging besteden aan het thema stress en burnout werden het bijna twee volle uren 😉 Ze bleven maar met voorbeelden komen over dingen die jij verteld had. Het was echt een leuke les, met oprecht geïnteresseerde studenten! Enkele reacties van studenten: kei toffe madam’, ‘super interessant’, ‘heel toepasbaar, ook voor ons als student’, ‘heel dynamisch’, ‘leuke anekdotes en verhalen’, ‘heel afwisselende voorstelling!”

Sofie GunsModulemanager Banaba Advanced Business Management - UCLL

“Miet heeft binnen het kader van ons Veerkracht-programma een lezing gegeven over ‘Move your brain-get focused’. Het was een interactieve, inspirerende en energiegevende lezing waarbij je zin kreeg om onmiddellijk aan de slag te gaan en de praktische tips toe te passen op je werking. Het heeft me getriggerd om regelmatig echt in mijn ‘cocon’ te gaan zitten na het bepalen van het tijdstip dat ik mijn olifant wil aanpakken. Miet is sterk aan de slag gegaan met de feedback, input en het kader dat we geschept hebben. Ze maakte zeer vlot de link met de andere lezingen waardoor het geheel benadrukt werd zonder dat er in herhaling gevallen werd.”

Inge StrauvenHR Business Partner - JBC

“Miet Leijssen bracht de keynote ‘Mentaal kapitaal’ aan onze 400 medewerkers van AGODI. Ze heeft de gave om het publiek voor zich te winnen met dit helder, en voor sommige medewerkers ongetwijfeld ook confronterend, verhaal. De keynote zorgt ervoor dat je stil staat bij de wijze waarop je je werk plant, in welke mate je stress ervaart, wat de mogelijke valkuilen zijn en hoe je die kan omzeilen. Bovendien spreekt de boodschap elke medewerker aan en geeft de sessie praktische tips om met de inzichten aan de slag te gaan.”

Anne HofmanHR Business Partner - Agentschap Onderwijs en Diensten

“Miet was een enthousiaste trainer die ons aan de hand van duidelijke informatie en interessante opdrachten meer bijbracht over focus. Ze stond altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Daarnaast reikte ze goede oplossingen aan voor eventuele problemen/uitdagingen waar we op botsen. Miet zet je aan tot het effectief uitvoeren van je eigen vooropgestelde actiepunten.”

Emilie CuypersHead Office Belgium at Orfit Industries

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in


[mc4wp_form id="782"]

Contacteer me voor meer info


[email protected]