Virginie Dua

Virginie Dua is een vaste waarde in het team van Better Minds at Work. Ze geeft diverse lezingen en workshops, telkens met haar gekende bevlogen stijl. Virginie maakt meteen interactie met het publiek, boeit met wetenschappelijke inzichten, die ze op een heel eenvoudige wijze kan brengen, en slaat steevast de brug met de werkvloer. In een eerdere carrière vertoefde ze bij Duvel Moortgat en leerde zo het reilen en zeilen in een bedrijf goed kennen. Voor Better Minds at Work staat ze voor grote groepen, reist van Parijs tot Athene en inspireert met lezingen over Mentaal Kapitaal en No guts no Glory, en gaat ze de diepte in tijdens workshops over mentale veerkracht, aandacht en bevlogenheid.

Hoe anderen Virginie Dua ervaren

“De workshop ‘Mentaal Kapitaal’, gegeven door Virginie Dua van Better Minds at Work, was een schot in de roos. Onze leidinggevenden kregen inzicht in de verschillende hefbomen die je kan gebruiken om je mentaal kapitaal in vorm te houden. De sessie was leerrijk, zeer interactief, herkenbaar en op vele vlakken een eye-opener. Wij zijn allemaal zo druk bezig dat we onze mentale gezondheid verwaarlozen. Het is dringend tijd dat we ons hiervan bewust zijn en ons werk leven anders aanpakken. De reacties van onze collega’s waren dan ook uiterst positief. Deze workshop is een aanrader voor één ieder die zorg wil dragen voor zijn collega’s.”

Muriel CogniauxING Belgium

“Hunting elephants, chasing rabits, eating frogs ... we kampen er allemaal mee. In een korte sessie van een halve dag slaagde Virginie erin op een zeer praktische en direct bruikbare wijze enkele tips mee te geven waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt.
Maar dankzij wat meer inzicht in onze manier van functioneren en de gevolgen ervan voor de dagdagelijkse werking, zijn de eerste stenen verlegd om de rivier wat van richting te doen veranderen. Het enthousiasme van Virginie, met een mooie afwisseling van korte uitleg, onmiddellijk gekoppeld aan een praktische oefening, stimuleren om een aantal zaken achteraf in de praktijk te brengen. We blikken terug op een interessante en nuttige opleiding.”

Yves SoenPeople & Organisation Director bij Claeys & Engels

“Virginie Dua was our keynote speaker during our 4th Sanofi EU Marketing & Sales Meeting last May in Paris. Our team of 80 international members was very enthusiastic about her performance throughout the meeting. Virginie understood the aim of our meeting all too well and prepared a session that exceeded our expectations. She has a style that I can describe best as being enthusiastic, creative, and spontaneous. She shares her insights on the brain and mental energy in a very practical way and is agile throughout her sessions and interacts with the audience in the best way possible. Virginie can attract the attention of the entire audience and with her knowledge she is able to receive a lot of respect. On top of the that, many international teams followed her call to action and are already installing methods to work in a more energizing and brain-friendly way. I can definitely recommend Virginie Dua and in general, Better Minds at Work.”

Marie-Laure SimonartCommercial Director Europe MS, Sanofi

“Virginie Dua droeg met haar positiviteit en persoonlijkheid absoluut bij tot het welslagen van de workshop Hunting Elephants. Een workshop waar ik ECHT iets aan had, met boordevol interessante tips die onmiddellijk omzetbaar zijn in de praktijk en hints om over na te denken om de toekomst te veranderen. Echt een aanrader!”

Annick ClaeysSenior Project Assistant

“Virginie was een ongelofelijk boeiende spreker, die haar publiek weet te enthousiasmeren. Ik hing vanaf het begin aan haar lippen. Een duidelijk verhaal met concrete tips! De presentatie was heel goed opgebouwd.”

Isabelle ThoelenStad Hasselt

“Ze vertelt heel enthousiast, geweldig ook hoe ze haar presentatie in haar vingers heeft. Het viel me op dat ze soms langzaam praat, wat ons als toehoorders de kans geeft om het beter binnen te laten komen. Tof ook dat er interactie was!”

Brigitte MinsenAfdelingshoofd Samenleving bij Stad Hasselt

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in


[mc4wp_form id="782"]

Contacteer me voor meer info


[email protected]