WOMED Award - Elke Geraerts

WOMED Award

Elke is finaliste voor Ondersneemster van het Jaar, uitgereikt door Markant WOMED Award.

Wil jij Elke helpen om Better Minds at Work in de kijker te zetten? Vind jij de missie van Elke en haar team ook zo prachtig!? Of vind je Elke een inspirerende onderneemster?

Wil je dan één minuut van je tijd geven en hier stemmen!? Alvast heel veel dank! 🙏🏻

Stem op Elke via deze link

Een grenzeloze nieuwsgierigheid en een passie voor mensen: dat is wat Elke misschien wel het meest typeert. Deze unieke combinatie leidde al vroeg tot een bloeiende academische carrière. Als doctor in de psychologie bekleedde Elke posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheid vergaarde met haar gedegen onderzoekswerk. Maar het ondernemerschap bleef trekken. Gedreven door het verlangen om nieuwe inzichten uit de wetenschap om te zetten naar succesvolle business-concepten, richtte Elke in 2014, Better Minds at Work op. Sindsdien helpt dit internationale consultancybedrijf organisaties te floreren tegen de achtergrond van een alsmaar veeleisender bedrijfslandschap.

Elkes handelsmerk is zonder enige twijfel de wijze waarop ze nieuwe psychologische inzichten weet te vertalen naar frisse en toegankelijke day to day toepassingen. Op die manier inspireert ze mensen en organisaties om hun mentale veerkracht aan te scherpen en de best mogelijke versie van zichzelf te worden. De grote doorbraak kwam er met haar bestseller Mentaal Kapitaal (2015). Het boek, dat intussen aan zijn dertiende druk toe is, werd in het Engels vertaald onder de titel Better Minds en verscheen in 2020 ook in het Chinees. In 2016 verscheen dan Het Nieuwe Mentaal, dat verder inzoomt op het belang van lef voor een succesvol leven. In haar boek Authentieke Intelligentie, houdt Elke een vurig pleidooi om wat ons als mens uniek maakt, volop uit te spelen in een steeds sterker gedigitaliseerde wereld. In haar meest recente boek, De Mentale Reset, daagt ze uit om postcovid een nieuwe weg in te slaan en de kans te pakken om onze manier van (hybride) werk en leven te optimaliseren.

Elkes ‘drive’ om te ondernemen stuwt Better Minds at Work steeds verder vooruit. Inmiddels bestaat het team uit een 70-tal experten en worden organisaties op alle continenten ondersteund in het versterken van hun menselijk kapitaal. Zeker in deze volatiele tijden, is welzijn voor veel bedrijven een prioriteit en Elke en het gehele team van Better Minds at Work zijn er dan ook op gebrand om een volwaardige HR Partner te zijn en een positieve impact te hebben op zovele mensen en organisaties.

Over impact gesproken: dat is eigenlijk de echte “currency” binnen Better Minds. Initiatieven worden gelanceerd op basis van impact en niet op basis van hoeveel euro dit zal opleveren. Zo schaarde het gehele team zich achter het initiatief Bouncing Forward waarbij ze mensen uit de zorgsector gratis coachten tijdens de pandemie en er vele webinars en podcasts werden georganiseerd om veerkrachtig om te gaan met de crisis. Om de volgende generatie klaar te stomen, richtte Elke de vzw Better Minds at School op waarbij ze zoveel mogelijk leerlingen wilt inspireren over veerkracht en hun brein om zo succesvol en gelukkig de toekomst tegemoet te gaan.

Random Facts — Elke krijgt energie van het ontdekken van al wat nieuw is: nieuwe mensen, nieuwe inzichten, nieuwe uitdagingen, nieuwe steden en culturen. Alleen voor haar gezin laat ze de focus op innovatie en de toekomst even los, en geniet ze samen met haar dochters Feline en Florence van het ‘nu’ en de solide familiebasis. Ze is pas écht in haar nopjes als ze kan reizen naar haar favoriete plekken in de wereld: San Francisco, Kaapstad, Kyoto en New York. En hoewel ze vaak op podia staat, is Elke een introvert. Haar passie is (interieur)design en in de zomermaanden zit ze regelmatig op een racefiets; regelmatig tref je haar interieur aan in een woontijdschrift. En heeft Elke wel eens behoefte aan rust in haar hoofd? Dan zijn de songs van Leonard Cohen haar geheime wapen.

Maak kennis met Elke