Het Nieuwe Mentaal

Het Nieuwe Mentaal'Overal waar ik ga, zie ik hoe de breincrisis mensen, gezinnen, scholen en bedrijven verlamt. Ik zie de huidige tijd echter als een gigantische kans: het opent perspectieven om onze manier van leven en werken echt aan te passen aan de behoeftes van ons brein. Het tijdperk van Het Nieuwe Mentaal is aangebroken.'

In haar bestseller Mentaal Kapitaal toonde neuropsychologe Elke Geraerts hoe we ons brein beter kunnen wapenen tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In Het Nieuwe Mentaal gaat ze een stap verder: het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek laat ze zien hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei. Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien. Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken. Elke geeft je bovendien 26 uitdagingen om een half jaar lang jouw eigen lef te vergroten. Een absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan!

'Het is voor mij duidelijk dat we, om de breincrisis te overwinnen, onze aanpak grondig zullen moeten herzien. Dat betekent niet alleen op een andere manier omgaan met de uitdagingen die zich voordoen, maar ook actief dingen veranderen waar we nu keer op keer op vastlopen. Nieuwe paden opzoeken, en zo nodig zelf een nieuw pad creëren. Daar is lef voor nodig, veel lef. Maar zonder lef raak je nooit aan de top.'

 

Volg Het Nieuwe Mentaal op Facebook om regelmatig up-to-date te worden gehouden of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Mentaal kapitaal

Neuropsychologe Elke Geraerts over het belang van een veerkrachtig brein

De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen.

In dit grensverleggende boek toont Elke Geraerts wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht, en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat we zelf een aanzienlijke impact hebben op ons mentale kapitaal. Met de juiste mindset kan de kans op een burn-out dus aanzienlijk worden verkleind, en met de juiste aanpak kan burn-out in je bedrijf sterk worden gereduceerd.

Een absolute must-read voor iedereen die meer wil weten over burn-outpreventie. Combineert nieuwe inzichten uit recent wetenschappelijk onderzoek met een uitgebreide praktijkervaring.

 Inmiddels al aan de negende druk toe, is Mentaal Kapitaal sinds de uitgave in mei '15 een bestseller; een aanrader indien je je brein wilt voorbereiden op de uitdagingen van de 21ste eeuw! Inmiddels heeft de negende druk ook een update gekregen, met de meest recente cijfers en studieresultaten. 

Volg Mentaal Kapitaal op Facebook om regelmatig up-to-date te worden gehouden of schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Linkedin Twitter Facebook Instagram