Wie is Elke?

Gepassioneerd door mentale gezondheid | Partner Better Minds at Work | wetenschapper | consultant | psycholoog | schrijfster

"Mensen
bewust
maken
van hun
mentale
veerkracht"

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities bij universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze is internationaal bekend voor haar academisch werk. Getriggerd door haar wetenschappelijke inzichten over mentale veerkracht, startte ze met Pia Buysse het bedrijf Better Minds at Work. Deze consultancy richt zich op het verhogen van mentale weerbaarheid van medewerkers en bestaat inmiddels uit een dertigtal psychologen, artsen en consultants.

Elke is Global Shaper bij het World Economic Forum en zetelt in verschillende Raden van Advies, Toezicht en Bestuur. Op deze manier weet ze een sterke brug te slaan tussen psychologie en het bedrijfsleven.

Haar passie ligt in het raken van mensen, hen prikkelen om net die extra stap te zetten. Mensen inspireren om hun mentale kracht te verzilveren. Vandaar ook haar boek, Mentaal Kapitaal, waarin ze op een toegankelijke manier beschrijft hoe we onze mentale veerkracht kunnen exploiteren. In haar nieuwe boek (September 2016; Het Nieuwe Mentaal) inspireert ze om meer lef aan de dag te leggen, zowel als mens, leider en organisatie. 

Elke haalt haar energie uit het ontdekken van nieuwe mensen, nieuwe persoonlijkheden en nieuwe werkuitdagingen. Ze vindt veel energie bij haar gezin en familie, met hen reist ze het liefst naar andere culturen; ze vertoeft graag in San Francisco, Kaapstad en Kyoto en vindt rust in de songs van Leonard Cohen.

Linkedin Twitter Facebook