Lezingen

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Download hier de lezingen die Elke voor jouw organisatie kan geven

THE NEW NOW


Veerkracht opbouwen in een wereld waar verandering de enige constante is

Verandering kan een uitdaging zijn, maar tijden van onzekerheid bieden organisaties ook een unieke kans om veerkracht te tonen en er sterker uit te komen. In deze zeer actuele toespraak deelt Elke haar diepgaande inzichten in hoe organisaties en mensen deze kans kunnen grijpen. Ze legt uit waarom het tijd is om gezondheid en welzijn van werknemers bovenaan de strategische agenda te plaatsen, en hoe dit kan helpen om in te spelen op nieuwe werkparadigma’s. Met haar achtergrond in de neurowetenschappen wijst Elke op nieuwe manieren om leiders en werknemers uit te rusten met de mentale, emotionele en sociale vaardigheden die nodig zijn om niet alleen om te kunnen gaan met, maar zich aan te passen en te floreren. Zorg ervoor dat je Elkes toespraak meemaakt en ontdek hoe we veerkracht kunnen opbouwen in onze carrières, leiders en organisaties zodat we beter kunnen plannen voor en reageren op de versnelde toekomst van werk.

MENTAAL KAPITAAL

Geef je brein en je veerkracht een boost!

We leven in onstabiele tijden en dit heeft een enorme impact op hoe we leven en werken. Juist in deze uitdagende tijden is het belangrijk om het hoofd boven water te houden en veerkrachtig te zijn. In deze keynote deelt Elke haar inzichten over mentale veerkracht en hoe we snel kunnen omgaan met elke uitdaging. Verwacht een eyeopener die glashelder maakt dat investeren in je eigen brein leidt tot meer wendbaarheid, energie en geluk en minder stress. Met de #1 bestseller Mentaal Kapitaal als rode draad leer je hoe je brein precies werkt en ontdek je technieken om je energie en focus te versterken en voldoende gemotiveerd deze tijd door te komen. In een challenge van 48 uur motiveert Elke je om een aantal tips en trucs meteen in de praktijk toe te passen. Een must-see om te gedijen in deze uitdagende tijden!

SAFETY FIRST

Ontdek de kracht van psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid: iedereen heeft er tegenwoordig de mond van vol. Wat de vraag oproept: gaat het hier om het zoveelste buzz-woord dat is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, of verdient het concept echt zoveel aandacht? Geraak tijdens deze keynote van Elke Geraerts zelf overtuigd van de waarde van psychologische veiligheid. Onderzoek toont immers aan dat psychologische veiligheid welzijn, inclusie én innovatie bevordert. Het leidt tot aantoonbare verbeteringen in eigenaarschap, samenwerking, leren, creativiteit en presteren. Het is de drijvende kracht achter veerkrachtige en succesvolle organisaties. Alle reden dus om volop in te zetten op deze cruciale game changer.

Ontdek tijdens deze keynote wat psychologische veiligheid inhoudt, waarom het zo belangrijk is en leer aan de hand van concrete cases en tools hoe je een vertrouwensvolle, positieve werkomgeving creëert. Wat deze keynote bovendien echt uniek maakt, is de neurowetenschappelijke basis van Elkes verhaal. Mis deze keynote niet want psychologische veiligheid is de basis van jouw veerkrachtige en succesvolle team.

DE MENTALE RESET

Hoe hybride werk en leven veerkracht versterken

De polycrisis slaat toe en mensen lijden als nooit tevoren aan chronische stress en burn-out. Maar wat als we deze crisis omarmen als een kans voor echte transformatie? Wat als we onze (ongezonde) gewoonten resetten zodat we uitdagingen sterker dan ooit tevoren aankunnen? Wat als we dit momentum gebruiken als een voorsprong voor onszelf, onze teams en onze organisaties?

In deze lezing inspireert Elke je met inzichten die je nodig hebt voor dit tijdperk. Ze laat zien hoe hybride werken én leven je tegelijkertijd meer productiviteit, energie en innerlijke rust kunnen opleveren. Ze neemt de tijd om met je na te denken over hoe deze hybride context de veerkracht van jezelf, je teams en je bedrijf versterkt en welke implicaties dit heeft voor de strategie van je bedrijf. En bovendien deelt ze haar ideeën over wat je precies kunt doen om (zelf)leiderschap te bevorderen, verbinding en psychologische veiligheid binnen je team te stimuleren, te focussen op wat er echt toe doet en de juiste toekomstbestendige snaren te raken.  Een must-experience als je je wilt opmaken voor een mentale reset!

AUTHENTIEKE INTELLIGENTIE

Hoe maak je jezelf en je team future-proof

De digitale revolutie versnelt aanzienlijk en zorgt voor een eerder dan verwacht kantelpunt dat bedrijven voor altijd zal veranderen. Daarom worden de stemmen die zich afvragen of wij mensen nog wel kunnen concurreren met robots en artificiële intelligentie steeds luider. Bedrijven en scholen, maar ook particulieren beginnen zich zorgen te maken over AI, zoals chatGPT. In deze zeer actuele toespraak wijst Elke erop dat het tijd is om technologie te demystificeren en de focus weer op de mens te leggen. Ze ontvouwt de unieke menselijke kwaliteiten waarin we moeten investeren om onze professionele toekomst veilig te stellen. En welke eigenschappen je echt in het DNA van je organisatie moet verankeren als je je levensvatbaarheid in deze disruptieve wereld wilt verzekeren. Een inspirerende presentatie voor organisaties die al met beide benen in de toekomst staan en deze volatiele tijden willen gebruiken als een transformationeel momentum.

DARE TO LEAD

Transformeer mee naar mensgericht leiderschap

Naarmate de werkomgeving verandert, moet ook het leiderschap veranderen. De verschuivingen van sociale en politieke turbulentie, het samengaan van werk en privé en flexibele werkregelingen herdefiniëren de dynamiek tussen leider en medewerker tot een relatie van mens tot mens. En daar zijn tijdige skills voor nodig.

Hoe kan je als leider het verschil maken in een wereld waarin verandering de enige constante is? In deze keynote vertelt Elke Geraerts je de ins en outs van mensgericht leiderschap, dat wordt gekenmerkt als leiden met authenticiteit, empathie en aanpassingsvermogen. Deze eigenschappen worden al enige tijd geschaard bij de belangrijkste kwaliteiten van grote leiders – maar ze werden veelal beschouwd als leuk om te hebben -nice to have. Vandaag zijn ze vereist.
Met haar achtergrond in de neurowetenschappen deelt Elke je inzichten die een enorme impact kunnen hebben op je zelfleiderschap, je lef, veerkracht en focus, alsook op hoe je in verbinding gaat met je teamleden en (neuro)diversiteit omarmt en psychologische veiligheid als een solide basis bewerkstelligt. Ga mee op leiderschapsreis en leg de fundamenten om te leiden met lef!

Op maat!

Wil je als organisatie een keynote of workshop op maat! Natuurlijk kan dat. Contacteer ons voor de mogelijkheden. Kijk hier hoe we bijvoorbeeld bij Telenet een geheel Mentaal Kapitaal traject opstartten om alle medewerkers te inspireren in nieuwe manieren van werken.

Elke reist graag naar jullie locatie en ze kan tevens een webinar geven vanuit een professionele studio nabij Antwerpen. Met mooie 3D visualisaties zal ze zeker de aandacht van elke deelnemer weten te trekken én houden.

Referenties

“Ik heb het plezier gehad om een levendige expositie van Elke te beluisteren in een "Resilience Workshop" voor BESIX in Dubai. Voor mij persoonlijk bevatte haar workshop een aantal "aha" -momenten en stelde Elke mij in staat om enkele punten te verbinden aan bepaalde uitdagingen die men tegenkomt in de dagelijkse werkomgeving. Ik verliet de workshop met een aantal inzichten (verband tussen een saaie situatie - herhalend / primitief brein - negativiteit - stress - ongezond lichaam), citaten ("Attention is the new scarce resource") en praktische stappen (bye bye email meldingen op de telefoon). Haar interessante en zeer relevante presentatie is de beste uitnodiging om een van haar boeken te lezen. Zeker de moeite waard om "focus" –tijd voor in te plannen!”

Peter LembrechtsManager Six Construct Dubai

“Disruptief. Dat is waarschijnlijk het beste woord om de impact van mijn eerste ontmoeting en interactie met Elke te beschrijven. Allereerst geen afleiding van technologie bij het ontmoeten van Elke bij Better Minds at Work (laptops, schermen, ...). Omdat ik bij een hightech R & D-bedrijf (3500 ingenieurs) werk, was deze focus op interactie het eerste teken van iets anders. Meer glimlachen ook. Van de meeste vergaderingen waaraan ik deelneem, zorg ik ervoor dat ik één impactvolle zin noteer. Ontmoeten met Elke betekende dat ik elke zin wilde onthouden. Het was allemaal betekenisvol. Gegrond in de wetenschap, maar toepasbaar in het dagelijks leven. Omdat ik bezig ben technologie te ontwikkelen voor preventieve gezondheids- en gedragsverandering, was het verkrijgen van inzichten, suggesties en feedback van Elke (en Better Minds at Work) een essentiële stap in het vormgeven van ons programma. Vanzelfsprekend hebben we haar uitgenodigd om te spreken tijdens ons volgende klantevenement, waar ze een vergelijkbare sterke impact had - dit keer op vrijwel het hele publiek. Thought provoking. Toch zo eenvoudig om te onthouden, toe te passen. Je moet het zelf ervaren - ik raad ten zeerste aan om Elke en het Better Minds at Work-team te ontmoeten.”

Chris Van HoofSenior Director Imec

“Samen met mijn wereldwijde team had ik de opportuniteit om een van Elke's sessies over veerkracht mee te maken. Dit was de beste 90 minuten die ik in jaren heb doorgebracht! Elke's aanpak is fantastisch. Ze vangt haar toeschouwers met haar authenticiteit en passie voor het onderwerp. Hoewel het duidelijk wetenschappelijk onderbouwd is, maakt het gebruik van metaforen en praktische kaders het gemakkelijk toegankelijk. Als een wereldwijd team zijn we begonnen met onze 48 uur sprint om ten minste drie tips in de praktijk te brengen. Haar lezing is een must voor iedereen in de uitdagende tijden waarin we leven!”

Yvonne MaloneDirector EMEA Talent and Organization Abbott

“Krachtig - vol met toepassingen en inzichten. Geweldige spreker! Professioneel, reëel en nuttig. Elke's lezing was zeer positief en gaf concrete handvatten om een efficiëntere manier van werken te ondersteunen. Het is verbazingwekkend hoeveel voorbereiding, creativiteit en vaardigheden er in een speech zitten.
Elke laat mensen leren. Elke doet het gemakkelijk lijken. Elke maakt mensen aan het lachen. En Elke zet mensen aan tot actie. Elke is een expert in het boeien en binden van het publiek. Ik ben heel blij dat haar lezing is opgenomen, zodat ik hem nog eens kan bekijken.”

Genevieve DeschenesEvent Marketing Manager at Allianz Partners

“Elke heeft het zeldzame talent om wetenschappelijke inzichten te combineren met ons alledaagse worstelingen door het leven. Vanaf het moment dat Elke begint te spreken weet zij de aandacht van het publiek vast te houden. Zij neemt je mee in een mentale reis door ons brein en leert ons het beste uit onszelf te halen. Het ultieme 'Elke-Effect' is dat alle aanwezigen elkaar nog lang na de presentatie opzoeken en vertellen hoe het met hun brein gaat. Een warme, bijzondere en vooral zeer getalenteerde persoonlijkheid die ik van harte aanbeveel.”

Elmas DudukOrganisatiestrateeg Gemeente Amsterdam

“Tijdens de COVID-19 pandemie besloot ons leiderschapsteam om openlijk te praten over mentale gezondheid. Dankzij Elke konden we het hebben over mentale weerbaarheid. Elke heeft het grote talent om theorie op een zeer levendige manier te brengen. Ze is niet de zoveelste keynote spreker in, het zoveelste, webinar. Ze maakt haar inzichten bruikbaar en makkelijk te herkennen. Haar lezing is door veel van onze internationale collega's gedeeld. Op persoonlijke titel hecht ik veel waarde aan authentieke mensen met echte emoties en eerlijke verhalen. Ik ben erg blij dat onze wegen elkaar hebben gekruist en we hopen allemaal op een vervolg. Ik beveel Elke van harte aan bij iedereen die op zoek is naar een "spiegel, spiegel aan de bedrijfsmuur".”

Korneel WarlopDirector Corporate Communications, Barry Callebaut Group

“Fantastische lezing van Elke Geraerts over Authentieke Intelligentie, het trainen van ons brein maar ook een inkijkje in de neuropsychologie en de relatie daarvan met ons gedrag. Wat een bevlogenheid en passie. Altijd een uitdaging om een goede spreker te contracteren voor een markt event maar deze was echt in de roos!!! Elke bedankt, je was top en een absolute aanrader.”

Ron GardenierChief MGA Aon Risk Solutions/Voorzitter NVGA

“Elke is een van die zeldzame getalenteerde mensen die onderzoeks- en praktijkvoorbeelden kunnen integreren in heldere inzichten en praktische aanbevelingen. Ze doet dit ook op haar gemak in haar boeken en in haar real-life bijdragen. Dankzij haar enthousiasme en kennis wordt veerkracht een tastbaar, concreet iets dat er toe doet, niet alleen in wat we denken, maar zeker in wat we kunnen doen. 'Konijnen en olifanten zijn vanaf nu verschillende dieren.'”

Jan van AcoleyenChief HR Officer, Proximus

“Elke gaf haar presentatie over Mentaal Kapitaal en het menselijk brein voor onze collega's bij Van Havermaet. Zoals we dat van Elke gewoon zijn was het weer een zeer inspirerende en beklijvende "reis" langs de complexe materie van onze gekende grijze massa. Haar expertise, ruimte voor dialoog, grappige doch zo herkenbare voorbeelden en vooral het toepassen van de materie specifiek op onze organisatie en voor onze collega's zorgde ervoor dat het een top moment voor iedereen was. En het effect duurt voort: zeker als ik de vele toepassingen van Elke haar challenge momenteel bij onze collega's ervaar. Een echte aanrader en wij kijken alvast uit naar de vervolg sessies van Elke en haar collega's.”

Kristof MeestersAlgemeen Directeur van Havermaet

“Onlangs heeft Elke Geraerts met haar team van Better Minds at Work een leergang verzorgd voor de leidinggevenden van OLVG ziekenhuis. Mentale veerkracht en energie van de medewerkers stond hierbij centraal. Voordrachten en werksessies wisselden elkaar af en brachten de deelnemers in contact met zichzelf en elkaar. In de werksessies werden praktische tools aangereikt om de eigen mentale weerbaarheid te verhogen. En de keynotes brachten aanvullend het inzicht dat aandacht en focus nodig zijn om te bewegen vanuit kracht in het continu veranderende zorglandschap. Dank Elke en team voor de uiterst energieke en inspirerende leergang.”

Prof. dr. Maurice van den BoschRaad van bestuur OLVG ziekenhuis Amsterdam.

“Voor onze buitenlandse studiereis in Marrakech met Klap Verzekeringen was ik op zoek naar een spreker die boeit, binnenkomt en daarmee echt het verschil maakt. En dat verschil maakt Elke! Een van begin tot einde geboeid publiek dat samen met Elke de reis door het brein heeft gemaakt en zich afvroegen waarom ze de verkregen inzichten niet al 10 jaar eerder kenden. De stijl van Elke is verbindend, boeiend, humorvol en toegankelijk. De verkregen inzichten zijn direct toepasbaar. Haar passie voor de kracht van het menselijk brein is een genot om naar te luisteren!”

Jorg RoodbeenCEO bij Klap verzekeringsmakelaar

Ervaar Elke

Contacteer Elke